Wanneer maak ik gebruik van een bouwdroger?

Een bouwdroger is een effectief hulpmiddel voor het verwijderen van vocht uit een gebouw. Er zijn diverse situaties waarin het gebruik van een bouwdroger aangewezen is, zoals bij bouw- en renovatieprojecten, na waterschade of bij brandschade. Het is van groot belang dat het gebouw winddicht is en dat de binnenlucht zich niet kan mengen met de buitenlucht, om de efficiëntie van de bouwdroger te optimaliseren. De meest geschikte tijd om een bouwdroger te plaatsen is na het plak- en chapewerk, omdat de meest waterhoudende werkzaamheden dan zijn voltooid. Er zijn echter ook uitzonderingen, zoals bijvoorbeeld wanneer de muren van een gebouw ongelooflijk vochtig zijn, in dat geval is het aanbevolen om onmiddellijk te starten met bouwdroging.

Werking van een bouwdroger?

De werking van een bouwdroger is gebaseerd op het principe van condensatie en ontvochtiging. De bouwdroger trekt vochtige lucht aan via een turbine aan de onderkant van de bouwdroger en leidt deze lucht door een verdamper. In de verdamper wordt de luchttemperatuur verlaagd tot het dauwpunt, waardoor het vocht in de lucht condenseert. Het condenswater wordt afgevoerd via een afvoerslang. De ontvochtigde lucht wordt vervolgens door een condensor geleid, waar deze weer opgewarmd wordt voordat deze de bouwdroger verlaat. De droge, warme lucht met een vochtigheid van 40% vermengt zich vervolgens weer met de vochtige lucht, waardoor de relatieve luchtvochtigheid langzaam daalt. Hierdoor kunnen vloeren, wanden en plafonds hun vocht sneller afstaan aan de ruimte en zullen deze dus ook sneller drogen. Het is belangrijk om te weten dat de werking van een bouwdroger veilig is voor bouwmaterialen, omdat de luchtvochtigheid niet onder de 40% wordt gebracht en het bouwmateriaal op natuurlijke wijze zijn vocht afgeeft aan de lucht. In vergelijking met oudere methoden zoals warmtekanonnen, die kunnen leiden tot scheuren door te grote temperatuurverschillen.

Welke voordelen biet een bouwdroger aan?

Efficiëntie: Door gebruik te maken van een bouwdroger kan een ruimte sneller op de gewenste vochtigheidsgraad gebracht worden, waardoor de afwerkingswerkzaamheden sneller uitgevoerd kunnen worden en er geen vertragingen optreden.

Continuïteit: Drogen met een bouwdroger voorkomt stagnatie van geplande afwerkingswerkzaamheden en bevordert de continuïteit van het bouwproject.

Kostenbesparing: Door de tijdsbesparing die een bouwdroger biedt, kan er sneller doorgewerkt worden, wat leidt tot kostenbesparing. Bovendien kan een vochtig gebouw meer energie kosten om te verwarmen.

Kwaliteit van materialen: Een bouwdroger voorkomt problemen zoals schimmel op wanden en het aantrekken van ongewenst ongedierte, waardoor de werkomstandigheden en het welzijn verbeteren en de kwaliteit van de gebruikte materialen behouden blijft.

Waarom is de pakketsamenstelling een goede keuze voor mij?

Onze onderneming is gespecialiseerd in het drogen van bouwprojecten, zowel voor nieuwbouw als renovatie. Onze dienstverlening omvat het drogen van bouwvocht, wand- en vloerafwerkingen, evenals het oplossen van problemen met geur of schimmel, zowel voor residentiële als commerciële projecten.

Ons proces is efficiënt en eenvoudig. We beginnen met het selecteren van het geschikte pakket voor uw gebouwtype. Na het kiezen van een geschikt pakket, een leveringsdatum en de betaling, wordt uw bestelling in ons systeem verwerkt. In geval van drukte kan de leveringsdatum afwijken van de gekozen datum. Onze team planning neemt dan contact met u op voor verdere planning en bevestiging.

Onze professioneel opgeleide technici zorgen vervolgens voor een efficiënte installatie met alle benodigde apparatuur. Tijdens de levering voeren ze diverse metingen uit om een optimale droging te waarborgen. Hierna installeren ze de producten in de aangewezen ruimtes.

Door een geschikte pakket selectie en onze expertise, kunt u erop vertrouwen dat uw project zorgeloos verloopt gedurende de gehele huurperiode. Onze opstelling is zodanig dat de droging zonder toezicht plaatsvindt, zodat u zich geen zorgen hoeft te maken over de status van de droging. Aan het einde van de huurperiode keren onze technici terug om de drogers op te halen en verrichten een eindcontrole om een kwalitatief eindresultaat te verzekeren. Zo kunt u er zeker van zijn dat uw project op tijd en binnen budget wordt afgerond.

Klik hier om pakketvoorstellen te bekijken voor diverse situaties.

Zijn er leveringskosten?

Gratis levering en ophaling vanaf 2 weken huren

Vanaf 1 week huren:

0 < 35 km: € 55,00

> 35 km: € 155,00

Levering vanuit vestigingsadres Bouwdrogerservice naar projectsadres.

Mogen de bouwdrogers 24/7 blijven draaien?

Om het beste resultaat te bereiken, wordt aangeraden om een bouwdroger zo lang mogelijk aan te laten staan. Dit kan 24 uur per dag zijn, zolang als nodig is om de muren of vloer volledig te drogen. Bouwdrogers zijn specifiek ontworpen om een lange werkduur aan te kunnen en zijn veiligheidstesten ondergaan voor een veilige werking. Het is verstandig om regelmatig controles uit te voeren om te verzekeren dat alles goed verloopt en eventueel noodzakelijke aanpassingen te doen.

Waar plaats je best een bouwdroger?

Voor een optimale prestatie, wordt aangeraden om een bouwdroger op een centrale positie te plaatsen op elke verdieping van het gebouw. Onze aanpak is om de capaciteit van de bouwdrogers te verdelen over het gehele gebouw, om zo een gelijkmatige droging van het gebouw te garanderen. Luchtcirculatie speelt hierbij ook een belangrijke rol, daarom adviseren wij om gebruik te maken van ventilatoren in combinatie met bouwdrogers om voldoende verse lucht te circuleren. Tijdens dit proces is het belangrijk dat alle buitenramen en deuren gesloten zijn om toetreding van buitenlucht te voorkomen. Bij een lage binnentemperatuur wordt het gebruik van een bijverwarming zoals een elektrische kachel of eigen centrale verwarming ook aanbevolen.

Waarom zou ik kiezen voor Bouwdrogerservice?

Bij Bouwdrogerservice begrijpen we dat elk bouwproject unieke drogingseisen heeft. Daarom werken we nauw samen met onze klanten om hun specifieke eisen te begrijpen en een op maat gemaakte oplossing te bieden voor efficiënte bouwdroging. Ons team van experts heeft ervaring in het oplossen van een breed scala van vochtproblemen, van nieuwbouw- en renovatieprojecten tot waterschade, vochtschade en brandschade. We bieden niet alleen drogers te huur, maar ook een uitgebreide oplossing voor vochtproblemen. Onze prioriteit is tevreden klanten en we staan altijd aan de kant van de klant met duidelijke communicatie en professionele service. Neem vandaag nog contact met ons op voor meer informatie over hoe we u kunnen helpen bij uw drogingseisen.

Hoe snel werkt een bouwdroger?

De duur van het droogproces met een bouwdroger is beïnvloed door een aantal factoren, waaronder de grootte van de ruimte, de dikte van het te drogen materiaal, de temperatuur en de ventilatie. Bij optimale condities kan een woning gedroogd worden binnen een termijn van twee weken tot een maand. Echter, grotere oppervlakten of dikkere materialen kunnen leiden tot een langer droogproces. Het is van groot belang om de bouwdroger aan te passen aan de grootte van de ruimte en om een geschikte temperatuur en ventilatie te behouden voor een efficiënte werking. Bovendien kan het gebruik van een ventilator bijdragen aan een sneller droogproces met een verbetering van de snelheid tot wel 40%.

Is de uitblaas van een bouwdroger extreem droge lucht?

De lucht die door een bouwdroger wordt uitgeblazen, heeft een relatieve vochtigheid van ongeveer 40%, een optimaal niveau voor het drogen van een gebouw. Dit niveau is vergelijkbaar met de luchtvochtigheid op een warme, droge zomerdag, waardoor de lucht droog en comfortabel aanvoelt. Dit is dus niet extreem droog, maar wel droog genoeg om het bouwmateriaal op een natuurlijke wijze te laten drogen.

Hoe lang moet het pleisterwerk drogen?

De uithardingstijd van pleisterwerk wordt beïnvloed door verschillende factoren, waaronder de dikte van de pleisterlaag, de omgevingscondities en het gebruikte pleistermateriaal. Er wordt aanbevolen om minimaal 24 tot 48 uur te wachten voordat men begint met het drogen van pleisterwerk met bouwdrogers, om te garanderen dat de pleisterlaag voldoende uitgehard is. Dit is de minimale tijd die gerespecteerd moet worden voor een optimale uitharding van de pleisterlaag.

Als u besluit om het droogproces van pleisterwerk op een natuurlijke manier te laten verlopen, is het van belang om te weten dat dit proces lang kan duren, soms wel weken of zelfs maanden, afhankelijk van de omgevingsomstandigheden. Dit kan leiden tot vertragingen in de verdere bouwwerkzaamheden en het risico op schimmelvorming.

Om deze problemen te voorkomen, is het aan te raden om bouwdrogers te huren om het droogproces te versnellen, zodat uw project op tijd en binnen budget kan worden afgerond. Bovendien kunt u hierdoor mogelijke toekomstige vochtproblemen voorkomen.

Hoe lang moet de chape drogen?

De droogtijd van een dekvloer of chape kan variëren vanwege verschillende factoren zoals de W/C verhouding, gebruikte korrelgrootte van zand en dikte van de chape. Hoewel een algemene regel is dat een chape ongeveer 1 cm per week droogt, kan dit in de praktijk variëren. Bij Bouwdrogerservice bieden wij een oplossing voor het efficiënt drogen van uw chape. Onze bouwkundigen analyseren uw specifieke situatie en adviseren over de juiste opstelling en capaciteit van onze bouwdrogers. Onze bouwdrogers zijn ontworpen voor langdurige werking, en onze pakketsamenstellingen zijn op maat samengesteld voor elk scenario. Dit zorgt voor een snellere afronding van uw project, zonder vertragingen. Aarzel niet om contact met ons op te nemen voor een offerte op maat voor uw bouwplannen.

Welke bouwdroger heb ik nodig?

Bij het selecteren van de juiste bouwdroger voor een woning of bouwproject, is het belangrijk om eerst het volume van de te drogen ruimte te bepalen. Hoe groter de woning en hoe hoger het volume, hoe nauwkeuriger de aanpak moet zijn. De capaciteit van de bouwdrogers moet gelijkmatig verdeeld worden over het gehele gebouw, en het gebruik van ventilatoren en verwarming kan het droogproces stimuleren. Voor de beste resultaten wordt aangeraden om een combinatie van deze apparaten te gebruiken. Ons team staat altijd ter beschikking om u te adviseren bij het selecteren van de juiste bouwdroger voor uw project. Daarnaast bieden wij een "pakketselectie" service aan, waarbij onze bouwkundigen reeds een op maat gemaakte oplossing voor uw project hebben samengesteld. Hierdoor wordt een efficiënte opstelling geboden, waardoor u de beste resultaten kunt behalen binnen de gewenste termijn.

Hoe kan ik het droogproces versnellen?

Er zijn verschillende manieren om het droogproces te versnellen:

Bijverwarming: door de lucht te verwarmen kan de droger efficiënter werken, omdat een hogere temperatuur het rendement verhoogt. Een temperatuur van 18-20°C is het beste te handhaven. Dit kan bereikt worden door het gebruik van een centrale verwarming of een elektrisch verwarmingstoestel.

Ventilatoren: door de hoge luchtsnelheid over het te drogen oppervlak te blazen, kan het water sneller verdampen en wordt het droogproces met 40% versneld.

In sterk gecompartimenteerde ruimtes kan een extra ventilator nodig zijn. 

Het gebruik van gas- of mazoutkanon wordt afgeraden, omdat deze verwarmingstoestellen naast CO² ook H²O produceren en dus bijkomende vochtigheid in de lucht blazen. Indien toch gebruikt, moet dit enkel gebeuren onder voorwaarde dat het gaat over een indirect gestookt verwarmingssysteem, waarbij uitlaatgassen en warme proceslucht gescheiden worden afgegeven.

Houd er rekening mee dat de juiste combinatie en afstemming van deze technieken op uw project noodzakelijk is voor de beste resultaten.

Hoe kan ik pleisterwerk sneller laten drogen?

Door het gebruik van een bouwdroger, is het mogelijk om het droogproces van pleisterwerk significant te versnellen. Dit is van groot belang omdat een voldoende uitgedroogd pleisterwerk een vereiste is voor verdere afwerkingswerken zoals de installatie van keukens, badkamermeubels, binnendeuren en schilder- of behangwerken. Tijdige droging van pleisterwerk kan problemen zoals schimmelvorming of vochtproblemen voorkomen, en zorgt dat u sneller kunt beginnen met de verdere afwerkingswerken.

Hoe kan ik chape sneller laten drogen?

Het gebruik van een bouwdroger wordt aanbevolen voor de snelle droging van de dekvloer bij nieuwbouw of renovatieprojecten. Dit is van groot belang voor het voorkomen van kromtrekken bij het leggen van parket-, laminaat-, vinyl-, linoleum- of epoxy- vloeren. Het gebruik van een gaskanon of verwarming kan leiden tot barsten in de vloer. Onze bouwdrogers werken volgens het condensatieprincipe en zorgen voor veilige droging zonder schade aan de vloer. We adviseren u graag over het juiste gebruik van onze bouwdrogers. Houd er rekening mee dat sommige vloeren, zoals zandcementvloeren, pas na 7 dagen mogen drogen en anhydriet vloeren en stucmaterialen 24 tot 48 uur nodig hebben, afhankelijk van de fabrikant.

Hoe lang moet een bouwdroger aan blijven staan om het beste resultaat te behalen?

Het gebruik van een bouwdroger over een langere periode biedt de meest efficiënte oplossing voor het drogen van muren of vloeren. Het is aanbevolen om de bouwdroger continu te laten functioneren, zonder onderbreking, gedurende de benodigde tijd om de ruimte volledig te drogen (minimaal 2 weken). Onze bouwdrogers zijn speciaal ontworpen en beveiligd om 24 uur per dag te functioneren zonder onderbreking. Houd er wel rekening mee dat de totale droogtijd afhankelijk is van het te drogen materiaal en de materiaaldikte. Regelmatige controles zijn aanbevolen om ervoor te zorgen dat alles volgens plan verloopt. Indien er tijdens de bouw of renovatie van uw woning regenval is geweest en er nog vocht aanwezig is in de muren, kan de droogtijd langer duren dan 2 weken.

Wat is het verbruik van een bouwdroger?

Het energieverbruik van een bouwdroger varieert afhankelijk van het type en vermogen van de machine. De technische specificaties, waaronder het vermogen, van het gewenste apparaat kunnen worden gevonden op onze productpagina's. Om het verbruik in kWh te berekenen, kunt u de volgende formule gebruiken: (aantal uren per dag) x (aantal dagen) x (vermogen in watt / 1000) = verbruik in kWh.

Is een bouwdroger de enige benodigdheid?

Om het droogproces efficiënt te laten verlopen, is het aanbevolen om een combinatie te gebruiken van bouwdrogers en ventilatoren. Ventilatie zorgt voor een optimale luchtcirculatie, waardoor vochtige lucht efficiënt afgevoerd kan worden naar de bouwdrogers. Dit helpt om het droogproces te versnellen en het rendement van het droogproces te verhogen met tot wel 40%. Het alleenstaande gebruik van een bouwdroger kan niet efficiënt genoeg zijn om het droogproces volledig te versnellen.

Kan een bouwdroger schade veroorzaken aan muren door te snel drogen?

Het gebruik van een bouwdroger biedt een veilige en natuurlijke manier om het droogproces van een woning te versnellen. Door gebruik te maken van het condensatieprincipe, wordt het risico op barsten of scheuren in de vloer of muren minimaliseert. Echter, om de veiligheid en efficiëntie van het droogproces te garanderen, is het aanbevolen om de temperatuur niet hoger te maken dan 25 graden Celsius wanneer er bijverwarming wordt gebruikt. In samenvatting, een bouwdroger creëert een klimaat dat vergelijkbaar is met een comfortabele en droge zomerdag.

Welke maatregelen moet je nemen tijdens bouwdroging?

Om ervoor te zorgen dat bouwmaterialen voldoende tijd hebben om te drogen en hun sterkte te behouden, moeten specifieke droogtijden in acht worden genomen. Materialen zoals zandcementvloeren mogen bijvoorbeeld pas na 7 dagen drogen, terwijl anhydrietvloeren en stucmaterialen gedurende 24 tot 48 uur moeten drogen, afhankelijk van de aanbevelingen van de fabrikant. Door deze tijdsperiode te respecteren, kan er geen schade worden veroorzaakt aan bouwmaterialen door het gebruik van een ontvochtiger of bouwdroger, met of zonder ventilatoren.

Is het mogelijk om een bouwdroger te gebruiken in combinatie met een bouwkachel? 

Het is mogelijk om bouwmaterialen te drogen met behulp van een ontvochtiger of bouwdroger, echter dienen er bepaalde voorzorgsmaatregelen genomen te worden om schade aan de materialen te voorkomen. Bijvoorbeeld, zandcementvloeren dienen minimaal 7 dagen te drogen voordat er verdere werkzaamheden plaatsvinden, terwijl voor anhydrietvloeren en stucmaterialen een periode van 24 tot 48 uur geldt, afhankelijk van de fabrikant.

Het gebruik van verwarmingstoestellen, zoals elektrische kachels of warme luchttransportslangen die direct op de vloer worden geplaatst, kan de vloer verstoffen waardoor coatings en lijmen niet goed hechten en kunnen leiden tot scheuren in de vloer als gevolg van grote temperatuurverschillen. Het is daarom van groot belang om de aanbevelingen van de fabrikant op te volgen en de juiste voorzorgsmaatregelen te nemen bij het drogen van bouwmaterialen.

Wanneer is het gebruik van een bouwkachel naast een bouwdroger noodzakelijk?

Om het droogproces efficiënt te laten verlopen, kan het noodzakelijk zijn om bij te verwarmen. We adviseren het inschakelen van een bouwkachel wanneer de temperatuur daalt onder 15 graden Celsius. Op dit moment begint het rendement van de bouwdroger af te nemen. Bij temperaturen onder 7 graden is het absoluut noodzakelijk om bij te verwarmen met een bouwkachel. Hierbij is het belangrijk om te zorgen voor een gecontroleerde verwarming door middel van een thermostaat, om te voorkomen dat de temperatuur te hoog oploopt en om krimpscheuren en barsten in de dekvloer of bepleistering te voorkomen.

Wat zijn de aanbevolen temperaturen voor het drogen met een bouwdroger? 

Het is van groot belang om de juiste temperatuur in een ruimte te handhaven tijdens het droogproces. Een minimumtemperatuur van minimaal 10 graden Celsius is vereist om een ruimte te drogen. Echter, voor een optimaal droogresultaat, wordt aanbevolen om een temperatuur vanaf 17 graden Celsius te handhaven. Dit kan bereikt worden door gebruik te maken van verwarming. Een referentiepunt hiervoor is ongeveer 40 watt per kubieke meter (40 W/m³). Daarnaast is het van belang om een ruimte vorstvrij te houden, hiervoor is ongeveer 15 watt per kubieke meter verwarming vereist (15 W/m³). Het is belangrijk om te benadrukken dat deze aanbevelingen afhankelijk zijn van de specifieke omstandigheden van de ruimte, de grootte van de ruimte en de specifieke bouwmaterialen die gebruikt worden.

Kan een bouwdroger continu werken zonder regelmatig het te legen?

Ja, een bouwdroger is ontworpen om continu te functioneren. Er zijn twee manieren om het condenswater af te voeren: het kan worden opgevangen in een interne waterreservoir van de bouwdroger en indien deze vol raakt, schakelt de bouwdroger zichzelf automatisch uit om overloop te voorkomen. Alternatief kan de bouwdroger worden aangesloten op een externe condenspomp die het condenswater afvoert naar een afvoerleiding.

Is een externe condenspomp noodzakelijk?

Een condenspomp is een efficiënt hulpmiddel voor het afvoeren van condenswater van een bouwdroger. Dit apparaat, bestaande uit een externe pomp en interne dompelpomp, verplaatst het condenswater naar een afvoerleiding, waardoor de kans op overloop wordt verminderd en het gemakkelijker wordt om het condenswater op regelmatige basis af te voeren. Deze oplossing is veilig en betrouwbaar voor het afvoeren van condenswater tijdens bouwdroging.

Is het een goed idee om een bouwkachel te gebruiken in plaats van een bouwdroger?

Het gebruik van een bouwkachel is niet de meest efficiënte manier om een gebouw te drogen. Hoewel een bouwkachel snel droging kan lijken te realiseren, kan dit leiden tot problemen zoals krimpscheuren en een moeizaam droogproces. Bovendien kan het vocht in de muren en vloeren niet worden afgevoerd zonder ventilatie, waardoor het stroomverbruik hoger ligt dan bij gebruik van een bouwdroger. Een bouwdroger is een efficiëntere optie, omdat het de temperatuur in de ruimte verhoogt terwijl het stroomverbruik lager is. Het is aan te raden om de droging van een gebouw te optimaliseren door een combinatie van een bouwdroger en ventilatie te gebruiken.

Wanneer is het aangeraden om bouwdrogers te reserveren of bestellen?

Om ervoor te zorgen dat we u tijdig kunnen voorzien van de juiste bouwdroger, raden we u aan om op tijd te reserveren of te bestellen (minstens 2 weken van tevoren). Hoewel we een ruime voorraad hebben, kan de vraag hoog zijn, waardoor we soms uitverkocht zijn. Mocht er in uw planning veranderingen optreden, dan passen we uw reservatie of bestelling graag aan.

Hoe wordt de betaling verwerkt? Is er een waarborg vereist?

Om ervoor te zorgen dat onze klanten de gewenste toestellen krijgen op de gewenste datum, vragen we om een voorafbetaling voor de huur van onze apparatuur. Dit is om te waarborgen dat er geen onverwachte stock problemen zijn wanneer onze klanten de toestellen nodig hebben. Er wordt geen waarborg gevraagd voor het huren van onze toestellen. We adviseren echter om vooraf te reserveren of bestellen (minstens 2 weken) om te garanderen dat de gewenste toestellen beschikbaar zijn. In geval van veranderingen in de planning, zullen we uw reservatie of bestelling graag aanpassen.

Kunnen wij de hoeveelheid vocht in het plak- en chapewerk meten? 

We stellen onze klanten altijd in staat om een nauwkeurige analyse van de vochtigheidssituatie in hun ruimte te krijgen. Hiervoor maken we gebruik van professionele vochtmeters (Trotec® T660) en bieden we gratis vochtmeting (t.w.v. € 55,00) bij levering en ophaling. Dit geeft u een duidelijk beeld van het vochtpercentage tijdens en na de bouwdroging. Bovendien voeren we ook gratis metingen van de luchtkwaliteit (t.w.v. € 65,00) uit om de gezondheid van de lucht te controleren en detectie van schimmelvorming te garanderen. Hiermee kunt u er zeker van zijn dat de droging van uw ruimte efficiënt en veilig verloopt.

Bieden jullie ook geluidsvriendelijke bouwdrogers aan voor verhuur?

Onze organisatie biedt professionele en geluidloze bouwdrogers voor verhuur aan. Onze Eco Comfort bouwdroger is een uitstekende keuze voor klanten die op zoek zijn naar een bouwdroger die zowel geluidsarm als energie-efficiënt is. Dit toestel is speciaal ontworpen voor gebruik in bewoonde woningen en is uitgerust met geavanceerde technologie die zorgt voor een lage geluidsemissie, wat betekent dat de bouwdroger nauwelijks hoorbaar is tijdens gebruik en geen storende invloed zal hebben op uw dagelijkse activiteiten of die van uw buren.

Daarnaast is de Eco Comfort bouwdroger ook zeer energiezuinig, waardoor u besparingen zult zien op uw energiekosten tijdens gebruik. Bovendien is deze bouwdroger uitgerust met geavanceerde technologie die ervoor zorgt dat de luchtvochtigheid snel en efficiënt wordt verminderd, zodat de woning snel weer droog is en vochtschade wordt voorkomen. Onze professionele medewerkers staan altijd klaar om u te helpen bij het kiezen van de juiste bouwdroger voor uw specifieke situatie en om u te adviseren over de juiste manier van gebruik.

Bouwdrogers bij waterschade of vochtschade:

Het gebruik van bouwdrogers na een incident van waterschade is van groot belang om verdere schade te voorkomen. Onze huuroplossingen voor bouwdrogers worden vaak vergoed door verzekeringen. Ons professionele team zorgt ervoor dat de luchtvochtigheid in de getroffen ruimte snel wordt gereduceerd, waardoor vocht sneller kan verdampen en alles sneller droogt. Onze ervaring in het aanpakken van alle soorten van waterschade, van stormschade tot lekkages in de constructie van uw woning, staat garant voor een efficiënte oplossing. Neem contact met ons op voor meer informatie over onze beschikbare opties en bijbehorende prijzen en voorkom verdere schade door snel in te grijpen met onze bouwdrogers.

Bouwdrogers bij brandschade:

Het gebruik van bouwdrogers na een brandincident is van groot belang voor het herstel van de woning. Bluswater kan namelijk niet alleen directe schade veroorzaken, maar ook leiden tot problemen door verhoogde luchtvochtigheid. Door snel een bouwdroger in te zetten, kan de luchtvochtigheid worden genormaliseerd en verdere schade worden voorkomen, zoals corrosie en schimmelvorming. Het huren van een bouwdroger kan bovendien helpen om saneringskosten te verminderen. Drogen van de woning na een brand is daarom een noodzakelijke stap in het herstelproces.